Rutes Científiques per Barcelona, tota una experiència

Itineraris d’Història de la Ciència, és una activitat gratuïta i oberta a tothom, que forma part del Cicle de Geografies del Coneixement del programa de Col·loquis organitzat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica.

L’elaboració dels continguts i la coordinació general del projecte ha anat a càrrec de Miquel Carandell i Laura Valls, historiadors de la ciència i membres de la comissió de Col·loquis de la SCHCT.

Els itineraris són gratuïts i estan oberts a tothom però les places són limitades i cal inscripció prèvia. Si voleu participar-hi, envieu un correu a itinerarischct@gmail.com indicant els noms de les persones que assistiran a l’itinerari.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Barcelona: Ciutat de Ciència’ de la Societat Catalana d’Història de la Ciència que, amb el finançament de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, inclou una aplicació mòbil de les rutes.

Vam poder assistir a la Naturalista de Ciutat Vella, i va ser tota una experiència, començant per la Universitat de Barcelona, Reial Acadèmia de Ciències i Arts, Ateneu Barcelonès,  “El Taxidermista”, Centre Excursionista de Catalunya i l’estàtua del Mamut i el Museu Martorell al Parc de la Ciutadella.

La proera és la de Gràcia:

Dissabte 7 de Juny a les 10h.:
‘Històries de Ciència a Gràcia’

En aquest itinerari farem una volta per un barri de Gràcia diferent, amb una visió científica, mèdica i tecnològica. Descobrirem la ciència d’un barri, o d’una vila, que ha anat canviant de la mateixa manera que ha canviat l’espai mateix. Així, parlant dels científics del barri sabrem més sobre la història del propi barri i sobre la pròpia història de la ciència.

L’arribada de les màquines de vapor, un químic que patí exili i presó, un taller de rellotges suissos que encara funcionen, la redacció de la primera llei de l’avortament de l’Estat espanyol, una teoria científica socialment revolucionària… tot això i molt més en aquest itinerari interessant per tots els públics!

Per més informació i inscripcions:

Si no podeu venir aquest dissabte, el dissabte 28 de Juliol a la mateixa hora repetirem la Ruta Científica per Gràcia.

Hem creat un eventbrite on us podeu inscriure:

Inscripció dia primer i dia segón

 

Més info:

Rutes Científiques per Barcelona (Routeyou.com)

El patrimoni científic barceloní, al descobert en quatre rutes guiades (btv.cat)

Rutas científicas por Barcelona (catalunyavanguardista.com)

 

 

Deixa un comentari