Rutes Científiques per Barcelona, tota una experiència

Itineraris d’Història de la Ciència, és una activitat gratuïta i oberta a tothom, que forma part del Cicle de Geografies del Coneixement del programa de Col·loquis organitzat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica.

L’elaboració dels continguts i la coordinació general del projecte ha anat a càrrec de Miquel Carandell i Laura Valls, historiadors de la ciència i membres de la comissió de Col·loquis de la SCHCT.

Els itineraris són gratuïts i estan oberts a tothom però les places són limitades i cal inscripció prèvia. Si voleu participar-hi, envieu un correu a itinerarischct@gmail.com indicant els noms de les persones que assistiran a l’itinerari.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Barcelona: Ciutat de Ciència’ de la Societat Catalana d’Història de la Ciència que, amb el finançament de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, inclou una aplicació mòbil de les rutes.

Vam poder assistir a la Naturalista de Ciutat Vella, i va ser tota una experiència, començant per la Universitat de Barcelona, Reial Acadèmia de Ciències i Arts, Ateneu Barcelonès,  “El Taxidermista”, Centre Excursionista de Catalunya i l’estàtua del Mamut i el Museu Martorell al Parc de la Ciutadella.

La proera és la de Gràcia:

Dissabte 7 de Juny a les 10h.:
‘Històries de Ciència a Gràcia’

En aquest itinerari farem una volta per un barri de Gràcia diferent, amb una visió científica, mèdica i tecnològica. Descobrirem la ciència d’un barri, o d’una vila, que ha anat canviant de la mateixa manera que ha canviat l’espai mateix. Així, parlant dels científics del barri sabrem més sobre la història del propi barri i sobre la pròpia història de la ciència.

L’arribada de les màquines de vapor, un químic que patí exili i presó, un taller de rellotges suissos que encara funcionen, la redacció de la primera llei de l’avortament de l’Estat espanyol, una teoria científica socialment revolucionària… tot això i molt més en aquest itinerari interessant per tots els públics!

Per més informació i inscripcions:

Si no podeu venir aquest dissabte, el dissabte 28 de Juliol a la mateixa hora repetirem la Ruta Científica per Gràcia.

Hem creat un eventbrite on us podeu inscriure:

Inscripció dia primer i dia segón

 

Més info:

Rutes Científiques per Barcelona (Routeyou.com)

El patrimoni científic barceloní, al descobert en quatre rutes guiades (btv.cat)

Rutas científicas por Barcelona (catalunyavanguardista.com)

 

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s