Les epizooties a la França de les Lumieres …

https://i0.wp.com/www.bib.uab.cat/veter/achv/claude-bourgelat.jpgJa vam tractar el tema de la lluita epidemiològica i del paper que van tenir les primeres Escoles de Veterinària com a eina per promoure campanyes preventives i de defensa contra les malalties infeccioses que delmaven el bestiar i les poblacions humanes del segle XVII i XVIII. I el paper que va tenir Claude Bourgelat com a promotor de la primera escola a Lyon.

Ara presentem un monogràfic que ha sortit a la revista “Comptes Rendus Biologies – Series III – Sciences de la Vie” que esta en línia per totes les universitats catalanes a través del portal Sciencediret. Hi trobareu estudis sobre Bourgelat, Bertin, les lluites contra la pesta bovina del 1700’s o els significat que te avui dia aquesta lluita per la sanitat mundial “One Health“.

Doneu-hi un cop d’ull ….

Du Siècle des Lumières et de la création des Écoles vétérinaires à nos jours : 250 ans de lutte contre les épizooties” a :Comptes Rendus de l’Académie des Sciences – Series III – Sciences de la Vie.- Volume 335, Issue 5, Pages 319-374 (May 2012) [accés en linia a través de les xarxes UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV i UVIC]

Foto: Portrait de Claude Bourgelat par Vincent de Montpetit

Deixa un comentari