Barcelona hospitalària: la ciutat i els seus hospitals: segles XIV i XVIII

”Barcelona hospitalària” és un projecte d’estudi de llarga durada, des de l’època medieval fins a l’actualitat, sobre la història hospitalària i assistencial de la ciutat de Barcelona. En aquesta ocasió es presenta la primera jornada de treball, que abraça els períodes medieval i modern. Es tracta d’un projecte que considera la institució pública d’assistència a
l’espai urbà com una peça clau en la reproducció de les idees de comunitat i ciutat.

Així, a més de plantejar-se anar més enllà de les cotilles temporals, pretén abordar la seva comprensió des de diferents vessants i àmbits d’estudi, com ara el regiment de la cosa pública, l’ètica o l’espiritualitat, la medicina, l’assistència no mèdica, la fiscalitat, els col·lectius atesos, les malalties o el patrimoni. En efecte, atesa la recerca feta els darrers anys sobre les institucions assistencials, el projecte es proposa revisar, debatre i formular noves propostes per contribuir al coneixement sobre la història hospitalària barcelonina.

Especialistes de diferents àmbits acadèmics i diverses perspectives d’anàlisi presentaran les seves recerques amb la voluntat d’intercanviar informacions sobre el paper de l’hospital a la ciutat, incidint en les seves interaccions i relacions i, de la mateixa manera, aprofundint en com s’ha fet front a les malalties i com s’ha proporcionat assistència a la població barcelonina des de l’època medieval fins a l’actualitat.

Aquesta recerca històrica ens permetrà continuar el projecte en forma d’un llibre i una exposició, que aportaran a la ciutadania noves claus per entendre on som i quina ciutat volem.

Barcelona hospitalària. La ciutat i els seus hospitals, segles XIV-XVIII
17 i 18 de gener de 2019

Adreça:

MUHBA Pl. del Rei, Sala de Martí l’Humà
Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
museuhistoria@bcn.cat

Mes info: http://ajuntament.barcelona.cat/museuhistoria/ca/barcelona-hospitalaria-la-ciutat-i-els-seus-hospitals-segles-xiv-xviii

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s