Animals fantàstics i on trobar-los a l’Edat Mitjana

Entre el 12 i 20 de novembre ha tingut lloc un seminari a la UCM, organitzat pel Grupo de Investigación CAPIRE del Departamento de Historia del Arte, amb el plantejament d’acostat a les criatures fantàstiques medievals a partir de la seva iconografia en els principals suports figuratius d’aquest període.

Estava dirigit a un públic general amb participació d’especialistes de reconegut prestigi internacional, combinant-se amb joves investigadors. L’objectiu era aprofundir en l’origen de determinats animals mítics que parteixen de tradicions narratives pròpies del món antic i medieval. La seva empremta cultural traspassa les fronteres entre regions geogràfiques i espais temporals, deixant la seva empremta a partir de relats èpics, narracions religioses, enciclopèdies científiques o bestiaris.

Els simbolismes associats a alguns éssers imaginats, parteixen de l’estudi de nombroses fonts documentals i visuals que registren la presència dels animals en la plàstica de l’Edat Mitjana , coneguts pel públic general de la nostra era a través de les reinterpretacions que realitzen els mitjans de cultura visual i literària de la contemporaneïtat.

La web del seminari demostra la varietat i interès d’aquest seminari del qual hem tingut coneixement ja força tard. Com a mínim tenim informació sobre els temes tractats i especialistes dels quals podem fer-ne seguiment

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s