‘Beyond the museum walls’: congrés de museística mèdica a Barcelona

Després de les conferències biennals d’EAMHMS a Edinburgh (2008), Copenhaguen (2010), Berlín (2012), Londres (2014) i Groningen (2016), de l’European Association of Museums of History of Medical Sciences (EAMHMS), el Congrés de 2018 obre la porta a tots els interessats en la cultura material de la medicina. Aquesta serà la segona vegada que Barcelona acull una reunió de l’associació, el 1990 es va celebrar el Congrés anterior.

El 19è Congrés EAMHS tindrà diferents seus, entre el Museu d’Història Mèdica de Catalunya, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i Tecnologia (IEC), el Consell Superior d’Investigacions (IMF), la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i l’Hospital Modernista de Sant Pau.

El Congrés de 2018 se centrarà en els enfocaments conservador que redefineixen el que significa ser un museu mèdic del segle XXI. Explorarà noves formes de pensar sobre els fonaments dels museus: recollir, investigar, exposar, comunicar, ensenyar i aprendre, a través de perspectives que tinguin en compte les eines digitals i noves línies de recerca, que es fomentin enriquint perspectives com l’art contemporani la història de l’art, la història de la tecnologia científica, l’educació i la pràctica mèdica i el negoci mèdic empresarial.

En un món que cada vegada més consumeix la història, els museus mèdics tenen molt per oferir a diferents públics. A més, el Congrés abordarà les possibilitats i enfocaments dels temes inscrits en artefactes mèdics que connecten amb la societat i la vida quotidiana.

‘Beyond the museum walls’
Medical Collections and Medical Museums in the 21st Century
Barcelona, Setembre 19-22 2018
Programa

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s