Alpha, la pel·lícula …

Alpha es una pel·lícula que ens trasllada al Mesolític Europeu, gairebé 20.000 anys enerera. Els homínids que surten a la pel·lícula son de la raça fòssil cromanyó, físicament semblant a nosaltres i que intentava descobrir el mon que l’envoltava en una natura que li era tant hostil com encisadora. Els primers humans, en aquestes circumstàncies, vivien de la caça i de la recol·lecció de vegetals, els “gathered-hunters com dirien els anglosaxons, o tribus caçadores-recol·lectores.

En aquesta època es quan les tribus humanes, amb una jerarquia i rols propis i complexes, aprendran a relacionar-se entre elles per reeixier com espècie, i dominar el planeta terra. La relació entre l’home i la natura es concreta incialment en aprendre del vagatge dels avantpassats, dels seus aprenentages, i senyals, de la idea que hi ha quelcom mes enllà que no podem explicar i, per això apareix la religió, i fins i tot a adonar-se que no podem actuar només instintivament, sinó que hem de veure el món i els éssers que ens envolten amb una mirada no competitiva sinó compresiva que pugui, fins i tot, arribar a forjar aliances que redundin en benefici mutuu.

Es va comptar amb l’assessorament de la Dra. Jill Cook, comissària principal del departament de prehistòria al British Museum de Londres, i consultora tècnica de fotografia a la pel·lícula. La seva especialitat en la vida humana del període entre 40.000 i 10.000 aC. Quan els guionistes li van fer les consultes sobre el període i la història que es volia explicar manifestaria que estava encantada amb la idea i que “I thought the first moments when wolves begin to find friendship with human beings and begin to integrate into human societies and become domestic dogs, was such a nice place to set the story.” Es van treballar proves arqueològiques sobre el període i es va revelar com vivien els solutrians del Paleolític superior, amb jaciments principals a França i la Península Ibèrica, així com les armes que usaven, les tècniques per fer foc i tallar carn, netejar les pells i fer roba.

Pel que fa al personatge del gos, es va escollir a l’organització California-based Birds & Animals Unlimited, que va posar en valor la raça de gos-llop txec, que es el que te l’aparença mes semblant al llop i pot tenir un ensinistrament mes fiable. Els gossos llop txec van ser creats per l’exèrcit da’aquest país a la dècada de 1950 i són un encreuament entre un pastor alemany i un llop dels Càrpats. La raça no és comuna, però és reconeguda a Europa i es pot veure en alguns events canins.

En l’escenari exposat se situa la història de Keda (Kodi Smit-McPhee) el fill d’un cap de tribu, i Alpha, el gos-llop (Chuck). Una relació que pot arribar a semblar poc verosimil degut a que el fet de la domesticació del llop no s’aborda des d’una perspectiva de rigor històric, sinó mes com una relació casual que amb el temps va permetre forjar una dependència que va possibilitat a l’home conquerir el planeta en el que vivim.

Font: Alpha (cinemareview.com)

 

Alpha (official trailer)

 

Living with Goods: Siberian Spirit of the Hunt

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s