La llacuna, o com Aristòtil va inventar la ciència

Aristótil va ser un dels genis de l’Antiguitat en la qual podria haver-se generat els fonaments de la civilització occidental. Als trenta anys es va exiliar d’Atenes a les illes de l’Egeu, on va meditar i va escriure sobre la naturalesa prop d’una llacuna a Lesbos.

Tothom el coneixem com a filòsof, però la seva producció com a científic naturalista es realment encomiable: va diseccionar dotzenes d’espècies i va compilar el primer tractat sobre biologia “Historia Animalium“. Una obra que segueix inspirant el pensament científic actual.

Armand Marie Leroi, escritor i cientific, va escriure el llibre “The Lagoon: how Aristotle invented Science” (2014) i que ja ens vam fer ressò en el seu moment de la versió que la BBC va produir basant-se en el mateix.

En aquesta obra, Leroi ens transporta amb facilitat tant al món d’Aristòtil com al de l’Egeu contemporani. Es podria dir que aquesta obra constitueix possiblement un nou gènere literari basat en viatges científics.

Aquest brillant estudi ha estat traduit finalment al castellà per l’editorial Guadalmazan, dins el grup Almuzara, que esta assolint unes produccions editorials molt recomanables i de gran qualitat.

Aristòtil es descobreix en “la Llacuna” com un estudiós brillant de la biologia, elaborant un sistema científic estretament vinculat amb el seu corpus filosòfic. Un diari de viatge que ens endinsa en com l’observació va guiar l’estudi dels orígens de la ciència humana. Leroi pretenia situar a Aristòtil en panteó dels grans de la Biologia, juntament amb Charles Darwin o Carl Lianneus. I pel que es veu, segur que ho assolit.

Font:

La laguna: como Aristótles inventó la ciencia / de Armand Marie Leroi.- Guadalmazan, 2017.- (Divulgación Científica).-ISBN-10: 8494471716 (Amazon.es)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s