Aliments del desig

Maruja Dagnino es una periodista venezolana que s’ha obert a escriure amb força erudició sobre la història privada dels aliments i la seva cuina que la vincula amb l’erotisme. Els aliments, al llarg de la història se’ls ha atribuït propietats afrodisíaques, per la seducció del seu sabor. També han format part de la farmacopea i botànica eròtica, per les seves vinculacions culturals i la fantasia a la qual els homes els hi hem atribuit en bona mesura.

El llibre ens ofereix dades curioses sobre les històries i llegendes que s’originen els mites clàssics, sagrats, la cultura popular, la tradició culinaria oriental, americana i europea.

La sensualitat eròtica ens la ofereixen des d’aliments comuns fins a exòtics com el peix globus, el corder, llebre, boc, fritures, nou moscada, canyella, safrà, cardamom, pebre, tòfona, hidromel, vi, oli, cacau, ametlla, anacard, coco, poma, sèsam, sapuara, caviar i curri.

En penetrar el regne de la cuina, l’autora, que considera la música religiosa, com la mes perfecta que conecta amb quelcom sublim i eròtic, comparteix que la seducció alimentària és converteix en símbols sexuals que parlen de mort i plaer, misteris divins, dolços verinosos, rites de caçera i altres elements inconfessables que ens apropen a la recerca del costat fosc del desig.

Font:

Los alimentos del deseo / de Maruja Dagnino (Autor),‎ Rodolfo Izaguirre (Colaborador).- Turner, 2017).- Colección: Arte y Fotografía.- ISBN-10: 8416714266.- (Amazon.es)

Alimentos del deseo (llibre)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s