Els veterinaris i el control alimentari en la història recent

En la secció de ciència de ‘La tarda de Barcelona‘, de betevé 91. 0 fm, del passat 2 de juny de 2017 es va tractar el paper dels veterinaris en la història de les crisis alimentàries de Catalunya entre finals del XIX i princis del XX.

Es va entrevistar al nostre company José Manuel Gutiérrez que ens explica per què, des del segle XIX, Barcelona ha sigut capdavantera en el control alimentari de la carn pel consum humà. Principalment, va ser a conseqüència de la triquinosi, la qual ha estat una dels temes que millor ha tractat el José Manuel rebent diferents premis al respecte.

Escoltem la seva síntesi sobre el paper dels veterinaris en el control de les zoonosis, o mallaties d’origen animal.

Val a dir, que un mes abans, el mateix programa, havia fet una entrevista a la historiadora de la ciència Sara Lugo sota el títol
La veterinària i la seva lluita a Barcelona” recuperant la figura del veterinari Joaquim Ravetllat.

Font:

Rebel·lió a les granges : les inspeccions alimentàries i el paper de Barcelona
Gutiérrez García, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia. Àrea d’Història de la Ciència) (ddd.uab.cat).

Font original BTV

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s