L’art de la història natural en l’Era de la Descoberta

Durant mes de setanta anys, Sir David Attenborough ha apropat les marevelles del mon natural públic internacional a través dels seus guardonats llibres i programes televisius. Els seus documentals pioners inclouen des de la sèrie Life on Earth a la Planet Earth, entre d’altres …

Aquesta versió de “Amazing Rare Things: The Art of Natural History in the Age of Discovery va ser una exposició de la de la qual ja ens vam fer ressò el 2008. El llibre que recull aquesta exposició mostra com durant els segles XVI i XVII  els artistes europeus es troben “face to face” amb els animals i plantes exòtics dels nous mons. Attenborough, acompanyat dels conservadors de la Royal Library, analitza quina han estat les aportacions de quatre grans artistes i col·leccionistes d’aquella època com Leonardo Da Vinci, Alexander Marshall, Maria Sibylla Merian i Mark Catesby, amb una selecció d’obres de Cassiano dal Pozo.

Es un llibre fascinant, que a bon preu i molt ben il·lustrat, destaca el paper de l’art i els artistes en l’exploració de. nou món.

Naturaleza asombrosa en el arte: el arte en la historia natural de la era del Descubrimiento / per David Attenborough.- Edimat, 2017.- ISBN-10: 8497943813 (Amazon.es)

 

Sir David Attenborough at The Queen’s Gallery

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s