Joaquím Gratacós Prat “In Memoriam”

Joaquim Gratacós Prat, Banyoles, 4 d’Agost 1963 –Banyoles, 29 d’Agost, 2017.

Ens ha deixat el Joaquim, president de l’ACHV i molt significativament un bon amic dels seus amics.

Pertanyent a una de les sagues mes fructíferes de la veterinària catalana va ser una persona inquieta a favor de la professió veterinària tant des del punt de vista organitzatiu i polític com en la pràctica del dia a dia.

Des del Col·legi de Veterinaris de Girona i del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya exercia una activitat incansable a favor d’aquesta professió, promovent tot tipus d’iniciatives que l’honoren i ens el fa reconèixer com un dels mes capaços amb que hem comptat recentment. Des de l’Associació Catalana d’Història de la Veterinària (ACHV) volem reconèixer la seva decisiva influència en persuadir als òrgans directius de la veterinària catalana sobre la importància dels projectes de preservació i digitalització que s’han impulsat els darrers anys.

No fa pas gaire va acceptar el càrrec de President de l’ACHV, que va exercir amb responsabilitat i obertura de mires amb tota la seva Junta. Les seves inquietuds vers la història de la veterinària li venien de família, ja que amb el seu pare, Jaume Gratacós i Massanella, va dur a terme nombroses recerques en l’àmbit de la veterinària gironina, i especialment en l’àrea del Pla de l’Estany, amb la seva estimada Banyoles com epicentre.

Destaquem el  Diccionari d’exterior del cavall  (Girona : Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona, 1994), i el “Manescals, albèiters i veterinaris a Banyoles. Pla de l’Estany” (Banyoles : Ajuntament de Banyoles, 2001). El 1992 el Termcat (Centre de Terminologia del Català) el va nomenar assessor en terminologia de ramaderia, morfologia i races equines, també juntament amb el seu pare i van contribuir exitosament a l’edició del “Diccionari de veterinària i ramaderia” (Barcelona; TERMCAT, 2002). A banda de les meritòries contribucions que va preparar en els congressos d’història de la veterinària celebrats els darrers anys.

El Quim va ser un home altruista i generós. Massa d’hora Quim. Et trobarem a faltar !

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s