La invenció del patrimoni natural a Espanya: política, activisme i comunicació

El 50è aniversari de l’establiment de l’Estació Biològica de Doñana (1965), peça clau en els esforços per preservar  aquest aiguamoll i en la creació posterior del Parc Nacional (1969), i del centenari de la primera Llei de Parcs Nacionals espanyola (1916) , serveix com a excusa per proposar, en aquest monogràfic, una àmplia reflexió sobre la construcció i gestió del patrimoni natural a Espanya.

Els articles que aquí es presenten aborden, mitjançant l’anàlisi d’una sèrie d’estudis de cas, la conjunció i col·lisió de molts diferents actors i espais socials, polítics, econòmics, acadèmics, conservacionistes i mediàtics en relació amb els processos de construcció de la idea de patrimoni natural i les seves implicacions pràctiques a molt diferents nivells en l’Espanya del segle XX.

Carlos Tabernero, coordinador del monogràfic, fa una bona exposició sobre quins han et at els passos de la construcció d’aquest patrimoni natural a Espanya durant el s. XX, que serveix d’avant-sala  per la resta d’exposicions que segueixen.

Font:

La invención del patrimonio natural en España. Política, academia, activismo y comunicación. Coordinador del monográfico: Carlos Tabernero. Arbor Vol 192, No 781 (2016), DOI:http://dx.doi.org/10.3989/arbor.2016.i781  (accés obert)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s