La veterinària alemanya entre el XVIII i el XX

La història de la medicina esta descobrint cada cop mes les àrees de la veterinària a partir de les investigacions sobre salut animal en països com França, Països Baixos, el Regne Unit i els Estats Units. Amb tot, Una apreciació del context alemany encara estava pendent, i aquest es l’objectiu que pensa tractar aquest article.

Es posa l’accent en com les diverses tradicions, interessos i conceptualitzacions de la salut animal en la professió veterinària d’Alemanya, van condicionar el seu camp d’operació, influint en l’elecció dels animals i les malalties, i van dictar la velocitat de la reforma de la disciplina.

A causa d’un model orientat a la professionalització, els veterinaris es van fer cada cop més entusiastes en el servei públic que en la pràctica privada, mantenint la percepció de si mateixos en l’estatus que ja tenien els metges i científics, mes que al costat dels curanderos d’animals o altres treballadors manuals

Sobre la base de la seva experiència en les epizoòties, els veterinaris es van involucrar en les zoonosis, arran dels brots de triquinosi. Així van aconseguir una posició dominant en la higiene de la carn per remodelar els escorxadors com els llocs en que formulava el coneixement veterinari.

Més tard, la tuberculosi bovina va ajudar a cimentar la posició dels veterinaris, mostrant amb èxit la seva experiència i contribució a la societat per l’estalvi de la major carn possible provinent del bestiar malalt. Al final, aquest article mostra com els veterinaris van ser fortament ‘enredats’ amb els camps de la medicina, l’alimentació, l’agricultura i el sector militar.

 

Font:

Entangled Histories: German Veterinary Medicine, c.1770-1900 / by Mitsuda T.-Med Hist. 2017 Jan;61(1):25-47. doi: 10.1017/mdh.2016.99 (accés obert)

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s