El Physiologus entre Orient i Occident (15-17 de Juny, Université de la Sorbonne, Paris)

El Physiologus va ser,  un dels textos més llegits en matèria natural al món antic i medieval. Originalment composta en llengua grega durant el segon o tercer segle dC i, en base a les fonts antigues,  i a a través d’aquestes es tradueix a l’Oest i l’Est  en les principals llengües  vernacles antigues i medievals. Aquests inclouen àrab, armeni, copte, etíop, georgià, llatí, eslau i siríac, així com les primeres versions del francès, alemany, islandès i l’anglès. Cada llengua té el seu popi procediment de transmissió del manuscrit, complicada amb unes tradicions indirectes relacionades. La història de la Physiologus tant, només pot ser compresa mirant el mapa complet de la seva difusió. No obstant això, moltes de les tradicions regionals del Physiologus no s’han estudiat des de finals del segle XIX.

El propòsit d’aquesta conferència és reunir especialistes de la Physiologus per a cadascuna d’aquestes llengües per tal d’establir les bases d’un diàleg internacional modern d’aquest influent treball i atenció en els estudis. El Physiologus forma un cas d’estudi ideal per a l’observació de les variacions culturals en aquesta àmplia zona coberta per les diferents versions.

El 14 de juny del 2017 es celebrarà una jornada d’estudi prèvia sobre la recepció del Physiologus en les enciclopèdies medievals: “« La réception du Physiologus dans les encyclopédies médiévales »,  organitzada pel de l’Institut de Recerca et d’histoire, com a part del projecte i SourcEncyMe i del grup de recerca internacional Zoomathia

Amb motiu de la conferència internacional “El Physiologus Entre est i l’oest. Difusió i transmissió d’un text paleocristiana a la Natura “(15-17 de de juny de 2016), organitzat per Zoomathia.

Font:

The Physiologus between East and West (cepam.cnrs.fr)

Conference: The Reception of the Physiologus in Mediaeval Encyclopaedias (Paris, June 14th, 2017) (mad.hypotheses.org)

Font imatge:

Physiologus de Berna – Pantera. between circa 825 and circa 850 (commons.wikimedia.org)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s