Guardons veterinaris en els Premis Amics de les Biblioteques UAB 2016

xavier-fabregas-premiEl passat dia 24 de novembre, en el marc de la Festa Anual de l’Associació d’Amics de la UAB, va tenir lloc el lliurament dels guardons d’Amics de les les Biblioteques de la UAB amb els quals es vol reconèixer la contribució que persones físiques o jurídiques han fet a alguna de les biblioteques de la UAB.

Per part de la Biblioteca de Veterinària UAB es va proposar al Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, i al veterinari i membre de l’ACHV, Xavier Fàbregas i Comadran.

El CCVC s’ha compromès amb la Biblioteca de Veterinària de la UAB, va facilitar inicialment la cessió del fons de la Biblioteca del Col·legi de Veterinaris de Barcelona.  El 2010  va establir un conveni amb la Facultat de Veterinària de la UAB en que es facilitava un suport econòmic per finançar part dels recursos documentals existents a la Biblioteca de Veterinària de la UAB i obrint aquesta a les necessitats informatives de tota la professió veterinària catalana. Aquest conveni segueix actualment vigent, així com l’aportació que s’està portant pel foment de la preservació del patrimoni veterinari documental català a través de les iniciatives que du a terme l’Associació Catalana d’Història de la Veterinària i la Biblioteca de Veterinària que han donat productes tant significatius com el Fons Històric de Veterinària.

Xavier Fàbregas ha estat veterinari practicant en sanitat animal en diversos centres de tot Catalunya i també va exercir la docència a la UAB com a professor associat dins les àrees d’Agricultura i Produccions Animals. Els darrers anys s’ha implicat en la digitalització del seu fons de mes de 5.000 diapositives creant una col·lecció que es coneix com a Memòria Càrnica Digital” accessible lliurement des del Dipòsit Digital de Documents de la UAB.amics-15

En el mateix actes es va guardonar al Dr. Lluis Ferrer Caubet, antic professor de la Facultat de Veterinària UAB i ex-rector de la UAB. Podeu veure la biografia presentada en aquest vídeo.

Foto 1: Xavier Fàbregas Comdaràn

Foto 2: Josep A Gómez, president CCVC

 

Font: L’Associació d’Amics de la UAB, el Servei de Biblioteques i el Consell Social lliuren els seus premis [uab.cat]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s