Digitalització de Doñana-Acta Vertebrata

donana-acta-vertebrataLa Biblioteca Campus Cartuja atén a cinc instituts amb àrees temàtiques variades. Una d’elles es la de la col·lecció bibliogràfica de l’Estación Biològica de Doñana (EBD). La EBD, té un petit però interessantíssim fons antic: Alguns d’aquests fons són veritables joies del coneixement i desenvolupament científic al llarg de la història. Per facilitar l’accés a aquests llibres i documents, tots els mesos la Unitat de Recursos d’Informació Científica per a la Recerca (URICI) alimenten el Pinterest que s’ha creat per a aquest particular i que es pot consultar de forma acumulativa.

Aquesta mateixa particularitat d’aquests fons va portar a plantejar l’interès que podria tenir la digitalització d’una col·lecció patrimonial de l’EBD com és la revista Doñana, Acta Vertebrata. Aquesta publicació va sorgir el 1974 i es va tancar el 1997, amb 45 volums però de bon principi, José Antonio Valverde, fundador de l’EBD i també d’aquesta publicació, va tenir present la importància i la necessitat de crear una revista científica important associada al que actualment és un els centres científics més importanst d’Espanya sobre Biologia.

“Doñana, Acta Vertebrata” és, doncs, patrimoni de la EBD i també, per tant, del CSIC on s’ha hostatjat finalment al repositori Digital-CSIC, després d’un intens treball manual i amb mitjans força precaris però amb molt d’entusiàsme per part dels promotors del servei.

A part d’aquesta col·lecció, Digital-CSIC compta amb diverses col·leccions en l’àmbit de la Història Natural que val la pena conèixer i difondre.

Accés al text complet de Doñana Acta Vertebrata

Font:
Doñana, Acta Vertebrata y cómo digitalizar con pocos recursos / Marina Gómez García. Biblioteca Campus Cartuja (Sevilla). Enredadera- Boletin electrónico de la Red de Bibliotecas del cSIC.- Nº 28, diciembre 2016

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s