Les cultures estepàries i la transcendència del cavall

horse_race_in_mongolian_steppesEn les pastures de les estepes d’Euràsia, durant la Primera Edat del Ferro, va sorgir un nou tipus de cultura en la qual tota la seva vida estava centrada en un animal en particular: el cavall.

L’evidència suggereix que si no haguessin existit aquells prats, aquestes cultures centrades en els cavalls potser mai s’haurien desenvolupat. Els pobladors de l’estepa van poder desenvolupar l’equitació amb una habilitat superior a la de totes les altres societats veines. Unes fronteres sòlides, espai suficient i pasturatge abundant van donar suport a les manades de cavalls que van permetre que creixéssin fins arribar als milers d’exemplars.

Aquests habitants també van promoure una àmplia gamma d’avenços profunds, habilitats i creences que van impactar poblacions veines d’Europa, Orient Pròxim i Àsia oriental, fóssin o no de cultura estepària.

No obstant això, mentre que l’evidència física i intangible sembla donar suport a la hipòtesi que algunes societats fora de l’estepa podrien haver adoptat suficients trets per reclamar una herència de la cultura primegènia del cavall, no s’ha pogut confirmar que no hi haguéssin altres societats paral·leles que incorporéssin avenços en aquest sentit.

Font:
Guler, Kathleen (2016) “Ancient Horse-Cultures of the Eurasian Steppes,” Saber and Scroll: Vol. 5: Iss. 2, Article 7.
(digitalcommons.apus.edu)

Font imatge:

Horse race in the Mongolian steppes. (wikipedia commons)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s