Els cavalls representats al Tapis de Bayeux

05bayeuxEls fabricants del Tapís de Bayeux es van interessar molt en els cavalls que, pel cap baix, estan presents en tot els brodats fins arribar a un nombre de 200 unitats. Hi son representats amb gran precisió, que ens dóna una idea de les diferents peces utilitzades per les guarnicions i utillatges dels cavalls i en les tècniques de combat a cavall, en les quals els normands eren experts.

També es possible apreciaciar estèticament la forma en què els cavalls hi son representats en escena. Els artistes de la tapisseria tenien les seves pròpies tècniques per a la representació del moviment i la perspectiva, sobretot en les escenes de batalla.

L’anàlisi del tapís no respondrà a totes les nostres preguntes. Es necessitaran altres fonts per entendre la societat normanda cap a la meitat del segle XI. Una societat en la qual el cavall ocupa un lloc especial.

Font:
Pierre Bouet, « Les chevaux de la tapisserie de Bayeux », In Situ [En ligne], 27 | 2015, mis en ligne le 02 novembre 2015, consulté le 14 décembre 2016.  DOI : 10.4000/insitu.11967 [insitu.revues.org]

Font imatge:

Quick Facts About The Bayeux Tapestry [gaukartifact.com]

The Animated Bayeux Tapestry

The Bayeux Tapestry – Seven Ages of Britain – BBC One

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s