El col·leccionsime de Sloane i el seu paper en l’evolució de la ciència moderna

the_physic_garden_chelsea_men_botanizing_in_the_garden_ne_wellcome_v0012954Reconnecting Sloane” és un projecte interdisciplinari i inter-institucional que pretén explorar la immensa col·lecció del metge i naturalista Sir Hans Sloane (1660-1753).

La revisió que es presenta en aquest treball analitza les recents investigacions portades a terme des de diferents aproximacions i enfocaments metodològics i conceptuals superposats, utilitzats per aquest equip de col·laboració per entendre com es van portar a terme la recopilació naturalista de l’Edat Moderna.

A partir de la geografia global de les col·leccions botàniques de Sloane i estudis sobre la cultura material d’espècies naturals, es considera la incidènica dels publics i la interacció amb les societats i els avenços científics, així com els problemes de confiança i autenticitat.

Finalment, s’explora la recerca que envolta l’organització de les espècies  naturals i el seu paper en la formació del coneixement, abans de discutir com podem abordar millor les col·leccions dels museus actuals.

Font:
Marples, A., and V. R. M. Pickering. “Patron’s review: Exploring cultures of collecting in the early modern world.” Archives of natural history 43.1 (2016): 1-20. [accés xarxa UAB]

Sir Hans Sloane | The Collectors | Natural History Museum

Font imatge:

The Physic Garden, Chelsea: men botanizing in the garden, near the statue of Sir Hans Sloane, 1750. Wood engraving by T. W. Lascelles after H. G. Glindoni, 1890. [wikimedia commons]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s