Edward Lear, naturalista autodidacta brillant

edward-lear-naturalistaAbans de convertir-se en un cèlebre poeta, Edward Lear va ser un prolífic pintor de temes d’història natural que es van guanyar elogis gairebé universal per la seva exactitud, originalitat i l’estil elegant de les seves representacions animades d’aus i altres animals salvatges.

La seva millor contribució científica va ser la seva magnífica monografia sobre lloros, el primer llibre d’història natural en anglpes que es centrava en una sola família d’aus, que va començar a publicar-se quan només tenia 18 anys: “Illustrations of the Family of Psittacidae, or Parrots” (1830)

Les seves representacions d’espècies ornitològiques van enlluernat el món i impulsaren a Lear com l’artista de referència per a molts dels editors de llibres en història natural del moment. En una època en la que que eren significatives les obres en gran format, com els creats per John James Audubon i John Gould, Lear va portar a terme unes de les més espectaculars il·lustracions de la història natural que s’han publicat.

Ho va fer sense haver fet cap estudi específic en art, i sense el finançament ni cap suport institucional. Les aquarel·les originals per les seves làmines científiques confirmen a Lear entre els més grans pintors de la història natural de tots els temps.

Font: The Natural History of Edward Lear (1812-1888) / by Robert McCracken Peck, Foreword by Sir David Attenborough.- ACC Art Books (2016).-ISBN-10: 1851498303 [amazon.co.uk]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s