Malalties parasitàries com a causa de canvi històric (José Manuel Gutiérrez)

animal_parasites_and_human_disease_1922_18010558988Adjuntem la ponència del professor i company José Manuel Gutiérrez Garcia que ha presentat al congrés d’història de la veterinària celebrat enguany a León.

A partir d’enfocaments historiogràfics diversos, aquest document dóna una visió generalitzada de les malalties parasitàries com a causa de canvi històric. La relació entre l’home i els animals domèstics amb la part física, biològica i social de l’entorn és clau per entendre l’ecologia de les malalties, la qual està inextricablement lligada amb l’aparició de “crisi” sanitàries des dels temps més remots.

Recordem que l’autor ha estat premi Uriach d’Història de la Medicina pel treball: Triquinas, cerdos y salud pública veterinaria: la inclusión del mundo microscópico en la base científica de la inspección cárnica (Barcelona, 1870s)
, del qual ens feiem ressò fa uns mesos i que podeu consultar en el nostre repositori, així com la resta de la seva producció científica relacionada amb la història veterinària.

Consulteu-lo:
Enfermedades parasitarias como causa de cambio histórico / per Gutiérrez García, José Manuel.- Congreso Nacional y XIII Iberoamericano de Historia de la Veterinaria. León, 22è : 2016. p. 633-640

 

Font imatge: Animal parasites and human disease / Chandler, Asa C. (Asa Crawford), 1891-1958
Year: 1922 (1920s). [commons.wikimedia.org]. Origen: Internet Archive. Book Online

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s