Jardins d’Orient: de l’Alhambra au Taj Mahal (exposició a Paris)

jardins-orient-alhambra-tajmahal

A l’Institut du Monde Arabe s’ha programat una exposició força interessant: “Jardins d’Orient: De l’Alhambra au Taj Mahal”

Es rastreja la història dels jardins orientals des de la mes llunyana Antiguitat fins les innovacions més contemporanis de la Península Ibèrica al subcontinent indi.

Podrem contemplar mes d’unes 300 obres d’art cedides per museus i col·leccions privades, així com maquetes, reproduccions gegants de fotos i altres ginys que ens recorden el talent de l’home per cultivar i “domesticar” la natura que l’envolta.

Des de diferents punts de vista: culturals, històrics, artístics, botànics, mediambientals, socials … es contempla l’art dels jardins, privats i públics.

L’exposició analitza la inspiració del jardí oriental, els seus codis i les seves variacions abans per buscar els vincles forjats durant els segles amb els jardins d’Occident, sense oblidar a obrir el debat sobre el paper que pot exercir la natura a les ciutats contemporànies per afrontar el repte de la modernitat i la sostenibilitat del medi ambient.

En aquest blog, considerem que la història dels jardins hi te una cabuda plena ja que en els mateixos es van cultivar plantes que van servir per guarir i condimentar els nostres aliments, i alhora van utilitzar-se com a primers espais zoològics on es gestionava la caça, i cultivava la falconeria, el conreu de les abelles i el peixos en aigües tranquil·les.

Exposition Jardins d’Orient: De l’Alhambra au Taj Mahal  (Institut du Monde Arabe IMA)

19 avril 2016 – 25 septembre 2016

 

Exposition : Jardins d’Orient – De l’Alhambra au Taj Mahal – Inauguration

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s