Els búfals de Broken Heart

portada_bufalos-web-350x536Dan O’Brien és novel·lista, professor de literatura i falconer. Va créixer entre fàbriques de pneumàtics al nord-oest d’Ohio, però de ben petit va contemplar una imatge que marcaria la seva existència: a través de la finestreta del darrere d’un Chevrolet del 55 va entreveure la desolada i sublim immensitat de les Grans Planes de Nord Amèrica.

Trenta anys després va comprar-hi un ranxo i va canviar de vida. Va arribar amb diversos títols universitaris i una immensa biblioteca a un lloc en el qual els llibres no gaudeixen de molt prestigi. Es va dur un falcó com a única arma per caçar en una terra on les pistoles son com el pic i la pala a la gran ciutat.I, a sobre, va començar a parlar amb els seus veïns sobre la importància de preservar la fauna salvatge. Alguns van pensar que estava boig i als altres els va semblar un tipus perillós.

Des d’aquell moment Dan O’Brien va tractar de trobar una manera de guanyar-se la vida en aquest lloc bell i inhòspit. Però aviat va descobrir que les Grans Planes no eren el que de nen es figurava: després de l’aniquilació dels seixanta milions de búfals que les poblaven i garantien el seu ecosistema, tota la seva riquesa natural va ser devastada per l’empenta capitalista.

Llavors Dan O’Brien va imaginar l’impossible: recuperar l’entorn original i feréstec que va existir un dia en aquestes vastes terres, portant de tornada als búfals. I així, de passada, recobrar una forma de vida noble i salvatge per aquests animals pràcticament extingits i també per a ell mateix.

Aquesta és la seva sorprenent i apassionant odissea, narrada amb la mirada penetrant d’un gran novel·lista i l’esquer d’un dels referents de l’ecologisme del nostre temps.

Una obra que ha entrat per dret propi en el cànon de l’anomenada nature writing, i que il·lustra a la perfecció la manera en què la vida s’engrandeix quan ens vam decidir a anar a la recerca d’allò que de veritat ens fa sentir vius.
Los búfalos de Broken Heart: La aventura de recobrar una vida noble y salvaje [Buffalo for The Broken Heart, 2001] /per Dan O’Brien, Traducción: Miguel Ros González. Errata Naturae, 2016.- ISBN: 978-84-16544-07-3

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s