Martin J. Fettman, primer veterinari de l’espai

Martin Joseph Fettman se’l considera com el primer veterinari adscrit a una missió de l’espai per la NASA. Això va ser possible gràcies a que se’l considerés candidat el 1991 com a especialista en patologia mèdica per formar part de la tripulació a la missió del STS-58 del vol espaial del Columbia a l’Octubre del 1993.

Fettman va néixer a Nova York el 1965 i es va graduar a la Midwood High School de Brooklin eñ 1973. A la Cornell University es va especialitzar en nutrició animal, adquirint un doctorat en aquesta especialitat el 1980 i un altre en fisiologia quatre anys més tard, que li va permetre obtenir l’especialitat en patologia clínica veterinària.

Entre el 1982-1988 es trasllada a la Colorado State University on exerceix la docència i la investigació al Departament de Patologia, fent recerca en nutrició, malalties metabòliques, fisiologia bioquímica de l’energia, electròlits i fluids metabòlics.

Després d’un període d’excedència es captat com especialista en patologia de la NASA, formant part del grup del SpaceLab Lifesciences 2 el 1992. Aquesta selecció li va permetre formar part de la tripulació de la missió STS-58 Space Shuttle Columbia del 1993 durant 14 d i 20′, on va portar a terme nombrosos experiments.

Actualment, a banda de seguir amb la seva carrera de professor a la Colorado State University, segueix com a membre de la NASA Advisory Council and Biomedical Sciences and Applications Advisory Subcommittee.

Fonts:

Martin J. Fettman (redorbit.com)

Fettman Martin J (esavs.net)

 

Space Shuttle STS-58 Columbia Spacelab pt1-2 Post Flight Press 1993 NASA

Space Shuttle STS-58 Columbia Spacelab pt2-2 Post Flight Press 1993 NASA

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s