Digitalització mèdica amb la Medical Heritage Library

medical-heritage-libraryFa uns quatre anys ja us vam informar del la gran oferta digital que incorpora la iniciativa Internet Archive.

Un lloc dels principals sites amb la missió de construir una biblioteca digital de llocs d’Internet i altres plataformes culturals en format digital amb la missió d’informar i educar la comunitat global.

De fet, aquesta oferta digital no ha parat de créixer mai. Així ens ho recorda , el blog de l’AEHV fent referència a com la Medical Heritage Library (MHL), que forma part d’aquesta iniciativa americana, renova el seus continguts i els posa ara a disposició pública a través de la Digital Public Library of America (DPLA), una de les biblioteques digitals més importants del món.

Hi podreu trobar prop de 60.000 llibres digitals rars, publicacions periòdiques, gravacions d’àudio i vídeo, i materials efímer de la història de la medicina, la salut pública, les ciències biomèdiques i la medicina popular de diferents col·leccions mèdiques de 22 biblioteques acadèmiques, especialitzades i públiques. I tot això de forma legal, respectant els drets de propietat intel.lectual.

“La rica història de la documentació medica dirigida per la MHL va començar per primer cop al costat de col·leccions com les de la Biodiversity Heritage Library i les de la Smithsonian, oferint als usuaris un punt únic d’accés a centenars de milers de documents d’història de la ciència i dels recursos històrics i científics,” va dir de continguts de la DPLA Amy Rudersdorf.

“Com es desprèn de les notícies d’avui dia, la ciència, la salut i la medicina té un impacte en la vida quotidiana dels nord-americans“, va dir Scott H. Podolsky de la MHL. “La vacunació, les epidèmies, els antibiòtics, i l’accés a l’atenció de la salut, són només alguns dels problemes actuals, la història de les quals estan ben documentades en la MHL. L’associació amb el DPLA ofereix una oportunitat per assolir noves audiències, incloses els acadèmics i els estudiants que no tenen accés a les col·leccions especials en les seves institucions d’origen i el públic interessat en general”.

També podeu estar al dia de les novetats d’aquesta plataforma a la seva pàgina de Facebook

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s