Del cavall de guerra al cavall de força …

warhorse-horsepower

El passat mes d’abril, el Tank Museum ha posat en marxa una nova exposició: “Del Cavall de guerra al cavall de força”, que romandrà oberta al públic de forma gratuïta amb l’entrada al museu.

Aquesta exposició examina quin va ser el paper dels cavalls abans, durant i després de la Primera Guerra Mundial. Es fa un èmfasi en la transició de la cavalleria de l’exèrcit britànic als vehicles blindats i les raons que van promoure aquest transcendent canvi en la guerra terrestre. Durant el 2013 es van promoure tot una sèrie d’actes en relació amb el cavall i la Primera Guerra Mundial, com l’exposició “War Horse: Fact & Fiction”, l’obra de teatre basada en la novela de Michael MopurgoWar Horse”, i la pel.lícula “War Horse” de Steven Spielberg, estrenada a Espanya com a “Caballo de Batalla” (2012). Enguany en “celebrem” el centenari de de la coneguda com a Gran Guerra. Més informació la trobareu al nostre post anterior sobre l’exposició War Horse, realitat i ficció.

El procés de mecanització de l’exèrcit es el tema central del museu però també es presta una atenció especial al paper dels cavalls en la guerra. La seva alimentació, atenció i assistència, funcions realitzades, les condicions d’allotjament i la relació dels equins amb els soldats són aspectes que es tracten igualment.

Les escultures de 9 cavalls es poden veure al llarg de tota l’exposició, que es combinen amb diverses unitats dels tancs originals del període que compren els anys 1914-1939. Grups de voluntaris han contribuït a dissenyar els diferents apartats de l’exposició. La imatgeria dramàtica i les pantalles interactives que acompanyen les diferents seccions fan que sigui un esdeveniment de visita recomanable.

Cal tenir en compte que a la I GM no només hi havien cavalls sinó també altres animals com els gats. Recomanem al respecte el llibre editat el 2013 Soldiers in Fur and Feathers.

The Tank Museum
Warhorse to Horsepower
Location:   The Tank Museum, The Tank Museum, Bovington, Dorset, England, BH20 6JG.
Date:   03 April 2014 – 16 May 2019

Audiovisuals

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s