La salut global i Calvin Schwabe

Abigail Woods i Michael Bresalier plantegen la complexa història de la col.laboració entre medicina i veterinària, destacant els factors socials, polítics i institucionals que han contribuït a la conformació del model de Salut Global (One Health) que impera avui dia.

Tot i que l’impulsor d’aquest concepte es deu a Calvin Schwabe, artífex de l’agenda de Salut Global, figures com Jenner, Virchow, Pasteur, Koch, Smith i Salmon, entre d’altres, han contribuit a anivellar les fronteres existents entre salut humana i animal. Schwabe va tractar de justificar i guanyar suport per a la seva visió d’una sola Medicina.

Avui dia, hi ha molts partidaris d’una visió de salut compartida. S’han de fer estudis on es plantegin el perquè en determinats moments i llocs, la investigació,estudi i la pràctica dels drets humans i dels animals, la salut es van integrar, i en canvi, en altres llocs, es va allunyar.

Més enllà de les grans figures i els descobriments de la història, caldrà tenir en compte quins factors social, epistemològics, institucionals i polítics han influït en el curs d’enfocaments col·laboratius integrats de la salut

 

Font:

Abigail Woods and Michael Bresalier.- One health, many histories.-Veterinary Record 2014;174:650-654 doi:10.1136/vr.g3678 (Accés xarxa UAB)

Dr. William Karesh, “One World, One Health” Teaser

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s