Els gossos ja caçaven mamuts

L’anàlisi de jaciments arqueològics europeus que contenen un gran nombre de restes de mamuts, i els habitatges construïts amb els ossos d’aquests animals ha portat a Pat Shipman, investigadora de la Penn State University dels Estats Units, a formular una nova interpretació del paper dels gossos en la història més antiga de la humanitat.

Shipman, autora de “The Animal Connection suggereix que la sobtada aparició d’aquests assentaments podria tenir el seu origen en la cooperació entre els primers humans moderns i els primers gossos domesticats.

Aquesta col·laboració hauria potenciat la caça dels mamuts, una espècie ja extinta llunyanament emparentada amb els elefants actuals. L’anàlisi de Shipman també proporciona una manera de provar les prediccions de la seva hipòtesi. Els seus resultats han aparegut publicats a la revista Quaternary International.

Font:

Los perros ayudaron a los primeros humanos a cazar mamuts, según sugiere un estudio / por Guillermo Caso de los Cobos (Terraantiqvae.com)
http://terraeantiqvae.com/profiles/blogs/los-perros-ayudaron-a-los-primeros-humanos-a-cazar-mamuts-segun-s?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+TerraeAntiqvaeRevistaDeArqueologaEHistoria+%28Terrae+Antiqvae%29#.U9jSSEAek71

Article original:

Pat Shipman, How do you kill 86 mammoths? Taphonomic investigations of mammoth megasites, Quaternary International, Available online 19 May 2014, ISSN 1040-6182, http://dx.doi.org/10.1016/j.quaint.2014.04.048.
(http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1040618214002729)  (Accés xarxes de la UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV, UOC, BC, UVic-UCC)

De presas y depredadores – Redes154 – Eduard Punset entrevista a Pat Shipman

Imatge: Crani d’un gos paelolític amb un os de mamut a la boca (Terraantiquea.com)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s