Atlas zoològic de Paul Gervais

Paul Gervais (1816-1879) va començar la seva formació en ciències i medicina, abans de especialitzar-se en la paleontologia al Muséum National d’Histoire Naturelle a la dècada de 1830. Poc després, Gervais va ser designat catedràtic de Zoologia i Anatomia Comparada a la Universitat de Montpeller, per optar més tard a la Sorbona i de volta novament al Museu d’Història Natural de París. Gervais va publicar àmpliament sobre totes les matèries relacionades amb la paleontologia, incloent un suplement de zoologia a l’obra del naturalista Georges Cuvier. Se li reconeix per haver utilitzat de forma sistemàtica el terme dinosaure.

En la seva obra “Atles de Zoologie” (1844), Gervais descriu amb detall de classificació de totes les espècies il·lustrades en el. Els il·lustradors més famosos del moment van dibuixar les làmines: Prêtre, Meunier i VaillantGervais compta incorpora algunes de les espècies més curioses i inusuals de tot el món animal. Destaquen per particularment: el Dodo, Koala, el Dimoni de Tasmània i l’Au del paradís.

 

 

Font

‘Atlas de Zoologie’ 1844 by Paul Gervais (published in Paris by Adolphe Delahays) features over 250 figures of little known animals, spread across 100 illustration plates (BibliOdyssey.com)

 

 

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s