Rof Codina en l’Album de la Ciència Gallega

La Fundació Barrie acaba de publicar una unitat didàctica sobre la figura del veterinari Juan Rof Codina, dins el projecte de l’Album da Ciencia concebut com una eina que té com a objectiu reduir el dèficit de coneixements sobre el treball científic dut a terme a Galícia, adreçat a nens de secundària i batxillerat

El 2007 , per complir el centenari de la Junta para Ampliación de Estudios (JAE) , el Consell de la Cultura Gallega va decidir crear l’Album da Ciencia , un espai per a la recollida de les biografies dels principals protagonistes de la tasca valuosa portada a terme per la JAE a Galícia ,els científics i altres pensadors .

L’Album da Ciencia comença una nova etapa en què atendrà exclusivament l’esfera científica i ampliarà substancialment l’àmbit temporal analitzat . Un projecte ambiciós i innovador que té com a punt de partida les 201 biografies compilades pel Diccionari Històric . Per això cal afegir la incorporació de noves entrades , corresponents a altres autors , especialment aquells que van desenvolupar la seva tasca entre 1936 i 1970 , i en relació amb les institucions científiques més destacades .

El principal criteri utilitzat per a la selecció dels autors serà la rellevància de l’obra en el moment històric que van viure i el seu vincle amb Galícia. El resultat final serà oferir als usuaris un total de 300 entrades , una part substancial de la R + D la història de Galícia, una mena de panteó virtual de l’ excel·lència científica que proporcionarà informació valuosa i actualitzada a una varietat d’audiències.

Enhorabona als promotors d’aquesta iniciativa !

Accés: Unidade Didáctica Juan Rof Codina

Deixa un comentari