La cria de cavalls al món Greco-Persa del Primer i Segón Mil.leni aE

Tot I que darrerament han sorgit moltes publicacions que tracten sobre la història del cavall en l’Antiguetat, n’hi ha pocs que centrin la seva atenció en l’origen i desenvolupament de les diferents races . La majoria de les publicacions examinen la contribució del cavall al llarg de la història de la Humanitat, en el seu paper com a facilitador del transport i la maquinària militar , i es concentren principalment en temes com l’origen i el desenvolupament de carros i l’equipament vinculat a la cavalleria i canvis en les tàctiques militars a través del temps .

Aquest llibre examina el que va passar quan els humans van domesticar el cavall en el medi salvatge per al seu propi benefici. Un enfocament adoptat ja que es va considerar que per entendre la importància del paper que el cavall va jugar en la història de la Humanitat només es podria entendre mitjançant la comprensió del seu paper a través de molts centenars d’anys d’interacció diària , mestissatge , ensinistrament , que va facilitar el desenvolupament i la propagació de moltes races en tot el món antic .

Es pren com a eix cronològic del món greco-persa del segon i primer mil · lenni abans de Crist . Un període de temps escollit per la evidència del paper fonamental que el cavall va exercir en la història humana. El segon mil · lenni abans de Crist va veure el desenvolupament de les espectaculars forces dels carruatges en la guerra, que van constituir una part important de les estructures militars de nombrosos estats, des de la Grècia micènica a l’oest, a la Índia i la Xina a l’Extrem Orient. Posteriorment, en el següent mil · lenni, es va esdevenir la substitució gradual de carros amb forces de cavalleria , que van continuar exercint un paper vital en les fores militars, just fins als inicis del segle XX . La primera part, traça la història del cavall des de la seva evolució amb el desenvolupament i la difusió dels carros i les forces de cavalleria. Les parts segona i tercera, examinen les famoses regions de cria cavallina del món antic i, a través d’una anàlisi de les evidències arqueològiques , iconogràfiques i literàries , fent una aproximació per determinar per què aquestes regions van ser famosos per la cria de cavalls i quines eren les característiques físiques i atributs donats d’ les diferents races .

Horse Breeds and Breeding in the Greco-Persian World: 1st and 2nd Millennium BC / Thomas Donaghy.- Cambridge Scholars Publishing, 2014- ISBN-10: 1443853631. Capítol mostra

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s