El Zoo de Londres al principi de l’Era Victoriana

london-zoo-victoriansEn els principis de l’Era Victoriana, el Zoo de Londres es va convertir en un dels principals atractius de la metròpoli. Les multituds ,atretes a la fossa dels óssos, comprenien des de passejants urbans, col.leccionistes d’animals, cavallers de l’India, prínceps perses o constructors navals. Fins i tot, el propi Charles Darwin.

Aquest llibre mostra l’impacte d’aquesta extensa col·lecció d’animals del Zoo de Londres només es pot entendre en el context d’una àmplia gamma d’enfocaments contemporanis de la natura, i no com una manifestació més de la civilització imperial britànica.

Takashi Ito,  demostra com la història primerenca del zoològic focalitgza tres aspectes principals de la història del segle XIX a Gran Bretanya : La política de cultura i lleure en el nou espai de domini públic, que inclou museus i galeries d’art; la professionalització i la popularització de la ciència en una societat de consum, i els significats del món animal per a una població urbana en creixement. Aplegant aquests plantejaments en conjunt, l’autor presenta un marc flexible de les anàlisis per explicar com el zoo es va construir i consolidar, quines polítiques va portar a terme per incorporar noves espècies a les seves col.leccions, i com va respondre a les canviants condicions socials. El Dr Takashi Ito ensenya a Kanazawa Gakuin University (Japó).

Takashi Ito.- London Zoo and the Victorians, 1828-1859 (Royal Historical Society Studies in History New Series).- Royal Historical Society (20 Feb 2014).- 216 pages.- ISBN-10: 0861933214

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s