El sucre a través de la història a la Península Ibèrica

Presentem una publicació que, a partir de la història sucrera de la població de Menàrguens, que acollí el 1900 una industria sucrera de remolatxa que esdevingué la més important de les terres de Lleida, ha fet d’aquest passat un valor per estudiar els processos històrics vinculats amb aquest aliment.

Menàrguens, ha esedevingut un referent en el tractament de la història del sucre a casa nostra, organitzant unes trobades en les quals es debat sobre quina ha estat l’evolució del sucre al llarg de la història, les sevs implicacions socials i l’establiment de les connexions entre la vida quotidiana, l’alimentació i l’economia del país.

Flocel Sabaté, ha editat el llibre “El sucre en la història. Alimentació, quotidianitat i economia” on es recullen diferents aportacions sobre la història sucrera que es van presentar a les primeres i segones jornades sobre la història del sucre de Menàrguens. En aquesta publicació podem conèixer diferents aproximacions a l’evolució d’aquest producte com: “La caña de azúcar y el azúcar en el mundo medieval ibérico” per Antonio Malpica Cuello; “El azúcar en la farmacopea y la alta cocina árabes medievales” d’Antoni Riera Melis; fins “Azúcar y empresas azucareras en la España contemporánea“de Luis Germán Zubero; passant per “El azúcar en los recetarios de la edad moderna“de María de los Ángeles Pérez Samper, per citar-ne alguns dels diferents capítols inclosos que hi podreu llegir.

El sucre, en totes les seves vessants: els orígens, els usos, el simbolisme, la manera d’obtenir-lo, el comerç, la industrialització, hi estan representants, i poden ajudar a oferir una visió àmplia de quin ha estat el paper jugat d’aquest aliment a casa nostra. Podeu veure la presentació que es va fer del llibre a les III Jornades del Sucre de Menàrguens des de Balaguer TV.

Flocel Sabaté (ed.)/ El sucre en la història. Alimentació, quotidianitat i economia.- Pages Editors, 2014.- (Verum et Pulchrum Medium Aevum, 5).- 312 p.- ISBN: 978-84-9975-426-0

Podeu trobar la publicació a les biblioteques universitàries catalanes i altres obres relacionades amb la història sucrera d’arreu del món

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s