Els arxius privats com a font de recerca històrica. Casos Roca i Camps

L’any passat 2012, l’Associació Catalana d’Història Veterinària (ACHV) va rebre la donació dels fons d’arxiu de Jaume Roca Torras, mort el mateix any, a través de la família i l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, dipositària del mateix. El nostre president, Jaume Camps Rabadà, també fa fer donació del seu arxiu personal. D’aquesta manera hem enriquit substancialment el fons de documentació original i primària de que disposa la Biblioteca de Veterinària UAB, dipositària dels fons de l’ACHV.

Els documents inclosos en aquests arxius, han estat tractats seguint processos estandarditzats de selecció, organització, classificació i inventario, i promovent la digitalització d’aquells que legalment complissin els requisits de propietat intel·lectual. Aquesta documentació digitalitzada, es troba disponible a través dels portals que hem creat en el repositori institucional de documents “DDD” de la UAB per a tots dos arxius.

En el poster que vam preparar, presentat al darrer Congreso d’Història de la Veterinària, celebrat l’octubre passat a Madrid, vam voler significar la vàlua dels arxius personals com a font d’informació de gran valor per la recerca i la recuperació de la memòria històrica. Son documents, sovint únics, els quals poden tenir un valor incalculable per complementar o endegar una recerca de qualitat.

Consulteu del document original:

Los archivos privados al servicio de la investigación histórica. Casos Roca y Camps / per Allué i Blanch, Vicenç; i Pumarola i Batlle, Martí.- Congreso Nacional de Historia de la Veterinaria. Madrid, 19è : 2013

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s