Extremadura i la cria cavallina a Espanya a partir del 1741

El llibre “Cria Caballar …” descriu l’origen mitològic i evolutiu dels èquids, centrant-se des de mitjans del XVIII fins l’època actual, considerant els diferents aspectes socials, econòmics, polítics i ramaders que han tingut lloc en la seva història.

Trobarem una anàlisi del la morfologia i la etnozoologia del cavall, que han tingut una incidència especial en les races cavallines preponderants a Espanya.

Es considera com l’estat i l’administració espanyola va recolzar la cria del cavall durant molts anys, considerant-lo com un element bàsic de l’Exèrcit fins que en l’actualitat han estat els ramaders de cavalls els encarregats de conduir aquesta activitat productiva.

A Extremadura, el sector equí te una rellevància especial, i per això es mostra el paper jugat per l’Estación Pecuaria-Centro de Selección y Reproducción Animal.

La Cría caballar entre 1714 y la actualidad : su especial significación en Extremadura / R. Calero Carretero, R. Calero Bernal.- Badajoz : Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía, Publicaciones de la Secretaría General, 2013 (cd-rom).- consultable a: Biblioteca de Veterinària UAB

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s