Cuatre segles de cuina de vanguàrdia francesa

En aquest resportatge es fa un repàs per tres cuiners de renom que van tenir un paper rellevant en diferents moments de la història del país veí.

François Vatel (1631-1671) a la imatge. Va ser ajudant al servei de Nicolas Fouquet, al castell de Vaux-le-Vicomte. Organitzador de tot tipus d’esdeveniments culinaris al servei del compte de Chantilly, va organitzar en tant sols dues setmanes una recepció que va durar tres dies en honor a Lluis XIV.

Antonin Carême (1784-1833), conegut com el cuiner arquitecte. Va ser el primer en rebre la denominació de “Chef”. Introduí l’estilitzada gorra que ha esdevingut símbol de la professió culinària. Es conegut també com a “chef de mar” per la seva vocació per l’estudi dels aliments provinents dels oceans. Alhora va introduí l’estudi sobre les salses a la cuina francesa a la seva obra “L’art de la cuisine française” en 5 volums de 1833–34.

Auguste Escoffier (1846-1935), cuiner, restaurador i escriptor culinari que va popularitzar i actualitzà els mètodes de cuina francesa tradicional. Autor de “Le Guide Culinaire” (1903) se’l considera un llibre de referència en la cuina moderna.

Font:
Cuatro siglos de cocina de vanguardia / Cristina Jolonch (La Vanguardia 22/11/2013)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s