Una obra desconeguda de Philibert Chabert en digital

La Biblioteca Digital Hispanica ha digitalitzat el manuscrit de P. Chabert “Traite …. des opérations et maladies des animaux doméstiques…”. De data desconeguda forma part de l’extensa bibliografia de Philibert Chabert.

Fill de ferrer, va treballar en l’art de la ferradura amb el pare de Philippe Etienne Lafosse. A continuació, va entrar al servei de l’exèrcit com a “marechal-ferrant“, càrrec de la hipiàtrica francesa en el 1763.

Després va entrar a la Facultat de Veterinària Claude Bourgelat havia fundat a Lió . Aquest l’enviarà a Alfort en 1766 amb el suport del Secretari d’Estat Bertin. En 1780 , va succeir a Bourgelat a la direcció de l’Escola de Veterinària d’Alfort, i després com a Inspector General de les escoles de veterinària reials . En 1783 va ser triat membre de la Société d’agriculture de la généralité de Paris. En 1794 , després d’haver estat a la presó durant el Terror , se li va confirmar el lloc com a director. Allí va ensenyar jurisprudència, ferratge i veterinària fins a 1806 .

En una de les  granges que gestionava , Philibert Chabert va mantenir el primer ramat d’ovelles merines importat d’Espanya a França en 1786 . Va jugar un paper clau en l’aclimatació d’aquesta raça al país gal. Philibert Chabert escriure molts articles per “La Feuille du Cultivateur”, “les Mémoires de la Société royale d’Agriculture de Paris”, “Memoirs de la Société royale de Médecine” i al “Journal d’agriculture et les Instructions vétérinaires“. Vegeu l’obra digital de Philibert Chabert a Gallica.

Chabert, P. (1801-1899). Traite théorique et pratique des opérations et maladies des animaux domestiques a l’usage des eleves vétérinaires. Manuscrit 320 f.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s