Els zoològics: perspectiva històrica de l’educació i conservacionisme animal

Les col·leccions d’animals als zoològics han passat per una sèrie de canvis en les últimes dècades . Mentre que un nombre cada cop més gran d’espècies poden garantir poblacions autosostenibles, cal recordar que els primers exemplars d’alguns grups d’animals van ser capturats i transportats amb mètodes inacceptables avui dia. Una part de la història que no ha de ser oblidada. La selecció d’espècies ha passat de prendre’s a títol personal a mantenir-se dins processos de presa de decisions en grup. El fet és, però, que els zoos continuen presentant una representació esbiaixada de popularitat del regne animal impulsada pel públic.

La conservació de la fauna ha estat un dels principals objectius per als parcs zoològics i per les associacions de zoos,tant a Europa com a Amèrica .En l’actualitat, el concepte de conservació està subjecte a la interpretació individual i aquí és on hi juga un paper clau la definició dels zoos perquè no es esdevingui amb un significat poc clar. Una tasca important en els zoològics, és educació per a la conservació . Per contrarestar l’antropomorfisme profundament arrelat en la ment del públic cal augmentar la consciència ambiental dels ciutadans . Els resultats finals de l’educació per a la conservació de la ciutadania inclouen canvis en els hàbits diaris, així com la participació en els moviments de conservació de base.

Kawata, Ken. “Rambling Thoughts on Zoo Animal Collection and Conservation: A Historical Perspective.” Der Zoologische Garten (2013). 26-39 [accés restringit a usuaris UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV, UOC, BC i UVIC]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s