Animals d’experimentació a través de la història (perspectiva europea)

En aquest article es revisa l’ús d’animals no humans en la investigació biomèdica des d’una perspectiva històrica, proporcionant una visió dels problemes socials i morals més rellevants sobre aquest tema a través del temps, així com la forma en què s’ha arribat al canvi de paradigma sobre la consideració ètica i un ús públic acceptable dels animals en biomedicina.

L’ús d’animals no humans en la investigació biomèdica, ha donat importants contribucions als avenços mèdics aconseguits en els nostres dies, però també ha estat motiu d’un acalorat debat públic, científic i filosòfic durant centenars d’anys. Aquesta revisió, amb una perspectiva fonamentalment europea, es refereix a la història de l’ús d’animals en la investigació biomèdica, alguns dels seus principals protagonistes i antagonistes, i el seu efecte en la societat des de l’Antiguitat fins als nostres dies. S’hi emmarca el context històric amb el qual entendre la forma en què s’ha arribat al paradigma actual sobre el tractament ètic dels animals en la investigació.

Franco, Nuno Henrique. “Animal Experiments in Biomedical Research: A Historical Perspective.” Animals 3.1 (2013): 238-273. (accés lliure)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s