La Falconeria en l’obra de Vicenç Ferrer

A partir de la figura de Vicenç Ferrer i la seva obra,  s’analitza els textos dels seus sermons i els continguts existents relatius a la caça, especialment a la caça amb aus de presa. El públic al qual anava adreçada la seva prèdica tenia una especial predilecció per l’activitat de la falconeria, però és de suposar que el propi autor comptava amb una experiència en aquesta matèria. A partir de les referències tant textuals com de la seva vida, Carmel Ferragud i Ricardo Olmos, analitzen els continguts relatius a la falconeria que es van fer servir per  construir les analogies de Vicenç Ferrer que contribuirien a l’assoliment  dels seus objectius adoctrinadors. D’aquesta manera,  es mostrava  a l’auditori a que anaven adreçats, la comprensió  dels conceptes teològics que  aconseguirien la transformació de les seves vides, segons la moral que el predicador desitjava implantar.

L’article compta amb diferents seccions: Les fonts de la construcció i dels sermons vicentins, la falconeria a la societat de la Baixa Edat Mitjana, la presència de la falconeria a la societat medieval, la falconeria i l’església, la simbologia associada a l’au de presa i al caçador, i la falconeria en els sermons vicentins.

Font:

Ferragud, Carmel ; Olmos de León, Ricardo M. “La cetrería en los ejemplos, símiles y metáforas de san Vicente Ferrer”, Anuario de Estudios Medievales, 42/1 ,enero-junio, (2012), 273-300. (accés lliure en línia)

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s