Charles Darwin, el viatge d’un naturalista a Bcn

Darwin._El_viatge_d_un_naturalista

Quan el jove Charles Darwin es va embarcar en el Beagle l’any 1831, difícilment s’hagués pogut imaginar que d’aquella aventura transoceànica  en sortiria un llibre que capgiraria els valors del pensament occidental.

El Museu Marítim de Barcelona, ens ofereix l’oportunitat de reviure aquesta travessia amb l’ exposició itinerant arribada de la ma de l’American Museum of Natural History  que ens ve a mostrar com els cinc anys que va durar el viatge van ser decisius per a la definició de l’origen de les espècies, una obra que va fer trontollar el pensament creacionista imperant en la conservadora  societat victoriana, i a tot el món occidental.

L’exposició consta de set espais amb material audiovisual i interactiu: 1. El món abans de Darwin, 2. Els primers anys de vida. El jove naturalista; 3. El beagle Un viatge al voltant del món ; 4. Londres: Les idees prenen forma ; 5. Down: El treball de la seva vida; 6. Ciència: L’evolució avui ; 7. En paraules de Darwin.

Abans que Darwin nasqués, la societat del moment havia acceptat certes idees sobre el món donades de manera establerta. Es considerava que les espècies no estaven connectades ni tenien relació entre elles, tampoc s’havien desenvolupat mai des de la seva creació. Fins i tot es creia, que la terra només tenia 6.000 anys.

El seu viatge al Beagle acompanyat de la seva tasca d’observació i recol.lecció de mostres i fòssils a la seva casa de Down, van permetre a Darwin formular la teoria de l’evolució a través de la selección natural, clau en la historia de la ciència.  Investigacions paral.leles en veterinària com la cria de gossos de raça o la de coloms a través del colomar instal.lat a casa seva son pertinents per veure com la recopil.lació d’informació va ser clau per consolidar la seva teoria científica.

Una exposició que es pot veure fins el proper 1 de setembre i que us ajudarà a descobrir tant l’home com el seu imponent llegat científic

Exposició ‘Darwin. El viatge d’un naturalista’
On:  Museu Marítim de Barcelona
Quan:   Del 10/05/2013 al 01/09/2013
Adreça:  Av Drassanes, 1
Districte:  Ciutat Vella
Zona:  El Raval
Codi postal: 08001

Més info:

Darwin Online (darwin-online.org.uk)

Darwin (Public Broadcasting Service)

Understading Evolution – Resource Library (evolution.berkeley.edu)

Evolution Education (National Center for Science Education)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s