150 aniversari de l’American Veterinary Medical Association


L’American Veterinary Medical Association, coneguda per tots com a AVMA, celebra enguany el seu 150 anniversari. I ho fa amb tot un seguit d’activiats que val la pena donar a conèixer.

Sota la direcció del Dr. Alexandre Liautard, Nova York va esdevenir la seu oficial de la United States Veterinary Medical Association (USVMA) durant al convenció nacional de veterinaris de la Costa Est el 1863, en la que van assistir delegats de set estats: Nova York, Massachusetts, Nova Jersey, Pennsylvania, Maine, Ohio i Delaware.  L’òrgan oficial de l’organització es va dir l’American Veterinary Review .

Uns anys mes tard, el 1898, la USVMA va passar a anomenar-se American Veterinary Medical Association (AVMA) el nom que s’ha vingut a reconèixer fins ara. El 1900, el Dr. Liautard va tornar a França i l’American Veterinary Review va canviar el seu nom pel de Journal of the American Veterinary Medical Association (JAVMA), comptant amb la col.laboració de professionals destacats i del reconeixement general de la professió.

El 1913, la AVMA havia crescut a 1.650 membres. Els requisits d’afiliació es van revisar de manera que fos necessari ser llicenciat en una  facultat de veterinària amb tres anys acreditats obligatoris.  Fins llavors, qualsevol  professional que s’autoproclamés veterinari podria ser membre de l’AVMA.  El 1915 es van graduar quatre dones  a veterinària als Estats Units i i aviat començarien a exercir, tot i que hi ha precedents (vegeu article “Pioneer Female Veterinarians” de Ivan Katić)

Activitats sobre el 150 anniversari de l’AVMA

Web sobre l’esdeveniment
Timeline interactiu sobre la història de la institució:
Articles especialitzats dins JAVMA:
Llibre commemoratiu “AVMA 150th Anniversary – Cofee Table Book” (accés lliure al capítol I). Consultable a la Biblioteca de Veterinària UAB
Exposició itinerant en col.laboració amb Smithosian:
Incorporació de notícies variades al seu Facebook, Twitter

Alguns vídeos sobre aquest esdeveniment els podeu consultar:

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s