Vers els orígens del cavall a l’Antiga Grècia

Entre els segles VIII-VII aC el cavall comença a introduir-se en la Grècia preclàssica. El perfeccionament de la brida i el mos s’aniran introduint poc a poc, així com altres perfeccionaments tècnics. No obstant i això les selles són encara rudimentàries i els estreps no apareixeran fins a principis de l’època bizantina. Però Grècia te un bon motiu per estar orgullosa: el naixement de “hippiatres”. Allí naixerà probablement “la primera història veterinària”. La cavalleria militar han sorgit al segle VII aC, però només va començar a jugar un paper important a partir del segle V aC.

D’altra banda, l’article rebutja la idea que el cavall no s’utilitza pel camp o pel transport de mercaderies a causa de l’antic collar de gola collaret. Aquests usos  no apareixerien fins l’any mil de la nostra era. L’explicació és, de nou, de tipus cultural: la imatge del cavall roman estretament associat amb l’èlit. Com ho demostren les figures de plom del s. IV i III aC, el preu d’un cavall en aquell moment era molt més gran que la d’un esclau.

Hereux comme un cheval en Grece / Christophe Chandezon Et Armelle Gardeisen.- L’Histoire, n° 385, mars 2013.- [Ressenya Biofaune.canalblog.com ]

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s