El llegat de la raça Longhorn: entre Colom i l’India

Les primeres vaques portades a Amèrica per Cristòfor Colom es va originar a partir de dues races extintes de l’Índia i Europa, segons mostra una anàlisi genètica.

Entre les races analitzades, s’inclou la Longhorn, possiblement la més  estretament vinculada als éssers humans, i que podria donar llum sobre la migració humana durant els últims 10.000 anys, va dir el coautor de l’estudi Emily Jane McTavish, que juntament amb els seus col.legues van analitzar gairebé 50.000 marcadors genètics de 58 races de bestiar.

La major part del genoma Longhorn descendeix de l’ur, l’avantpassat del bestiar domèstic que va viure a l’Orient Mitjà fa 8.000 a 10.000 anys, segons ha demostrat la investigació. L’altre 15 per cent prové d’altres “uros” antigues de l’Índia, els descendents dels quals tenen un gep a la part posterior del coll.

Com musulmans es van traslladar des de l’Orient Mitjà, a través d’Àfrica del Nord, i a la Península Ibèrica, des del VIII fins al segle XIII aC, van portar bestiar barrejats amb les races europees.

Font:

New World cattle show ancestry from multiple independent domestication events / Emily Jane McTavish,   Jared E. Decker,    Robert D. Schnabel,    Jeremy F. Taylor,    and David M. Hillis.-  PNAS 2013 ; published ahead of print March 25, 2013, doi:10.1073/pnas.1303367110

Més info:

 Texas Longhon Conservancy

The Migration of the Longhorn

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s