Excursions científiques veterinàries: Esperit de Bolònia a principis de XX

El professor Diego Conde, de la Facultad de Veterinaria de Santiago de Compostela, ens retrata les activitats realitzades 100 anys per alumnes de tercer i quart curs a la Escuela de Veterinaria de Santiago.

A partir de 1908 s’organitaren “excursions científiques” pels alumnes de final de carrera per tal de que poguéssin completar els seus estudis a través de pràctiques de camp. En les mateixes es procurava que els alumnes visitessin centres públics i particulars
on havia instrumental del qual mancava l’Escola de Santiago.

A partir de 1911 aquestes visites tenen la col · laboració del recent creat cos d’Inspectors d’Higiene Pecuària, establint una estreta col.laboració entre el Claustre de l’Escola i els inspectors, especialment amb Rof Codina.

A més, en aquestes pràctiques participen també els oficials del Cos de Veterinària Militar de la guarnició de A Corunya, així com veterinaris civils, aconseguint que els estudiants tinguin una visió completa de la professió. Aquest model d’excursions és aprofitat per reivindicar les millores que havien d’incorporar els nous plans d’estudi de Veterinària.

De fet, una nova forma de renovació de la professió que es significa a cavall del segle XIX i XX i que tant predicament mostra a través de les pàgines de les revistes professionals: “Revista Veterinaria de España”; “Revista de Higiene y Sanidad Veterinaria” / “Revista de Higiene y Sanidad Pecuaria”i, “Semana Veterinaria” que, des de l’ACHV, posem a disposició dels investigadors i públic en general.

 

¿Espíritu de Bolonia? Actividad docente en la Escuelade Veterinaria de Santiago (1882-1924) / por Diego Conde Gómez.- Informació Veterinaria.-( Enero 2013) p: 30-32

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s