Els animals en la literatura dels creuats medievals

Els animals van ser un component essencial de la vida medieval, a partir de la qual han lograt penetrar en l’art i literatura contemporànies. Aquest article, pretén mostrar alguns aspectes de la narrativa històrica vinculada al món medieval. Especialment aquella vinculada a la ramaderia i als animals de càrrega, que van tenir un important paper logístic durant les creuades, però que també incorporen aspectes simbòlics, especialment quan els relacionem amb la vida salvatge.

Els predicadors de les creuades i els autors de narracions històriques, utilitzen aquestes criatures per comunicar amb el seu públic, i consagrar la creuada dins el pla de la divinitat, i diferenciar els creuats dels infidels. Alternativament també els podem relacionar amb aspectes de la penitència dels creuats.

Alguns casos com el de la bruixa de Swabia i Godofreu de Bouillon demostren com la literatura animal barreja realitat i ficció per aixecar la reputació dels creuats. El món natural i els animals, proporcionen un codi simbòlic que permetrà als autors comunicar les seves idees i el seu aprenentatge a la societat.

Lions, Tigers, and Bears: Encounters with Wild Animals and Bestial Imagery In the Context of Crusading to the Latin East / Natasha R. Hodgson.- VIATOR.- (Jan 2013) Volume 44, issu 1. p-65-93 <http://brepols.metapress.com/content/8J41765244LQ7841> Accés restringit als usuaris de la UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV, UOC, BC i UJI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s