Congresso Internacional o Cavalo e o Touro na Pre-historia e na Historia

I Congresso internacional o Cavalo e o Touro na Pré-história e na História (15-19 Maio 2013)

Congrés que pretén reunir, amb el propòsit d’intercanvi de coneixements, a pre-historiadors, arqueòlegs i historiadors de l’art, alhora que investigadors dedicats a la mitologia, l’ús militar del cavall, la història de la tauromàquia, l’origen i l’evolució i la creació del cavall i bou.

El cavall i el bou, que comparteixen un “tronc” de l’arbre evolutiu dels mamífers són encara en els moments i llocs associats amb diverses mitologies, apareixent fins i tot amb característiques divines entre alguns pobles, com el Bou Apis, en l’Antic Egipte, amb cavalls d’Apol · lo a la Grècia clàssica, entre molts altres exemples. Avui en dia els animals es relacionen amb les activitats culturals que es mouen multituds i generar ingressos considerables.

El congrés està organitzat en sessions generals i sessions de treball, més específic, que tindrà lloc a Golega (capital portuguesa del cavall) i Chamusca (on es troben els majors criadors de bous de Portugal).

Organitzat pel Centro Português de Geo-História e Pré-História, i coorganizat per la Câmara Municipal da Chamusca i la Câmara Municipal da Golegã, pel Centro de Pré-História do Instituto Politécnico de Tomar, Instituto Terra e Memória, i el Museu Ibérico de Arqueologia e Arte de Abrantet. També compta amb la col · laboració i el suport d’altres institucions com elLaboratório de Arqueozoologia e Paleontologia, o Centro de Interpretação de Arqueologia do Alto Ribatejo e o Centro de Estudos Politécnicos da Golegã.

Els idiomes del Congrés són el portuguès, espanyol i anglès, encara que s’accepten comunicacions en francès i italià amb resums en alguna de les llengues oficials.

Web del Congrés  —   1a Circular

Facebook Congrés

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s