Llibre científic del XIX a la Complutense

La  Biblioteca Històrica de la Universidad Complutense ha rebut recentment, la Col · lecció de Llibres del Segle XIX dipositada fins el moment a la Biblioteca de la Facultat de Ciències Matemàtiques i que procedien de l’antiga Facultat de Ciències, extingida el 1975. Són 1,486 vols de diverses matèries, representatives de la ciència del moment. Hi podem trobar tractats de mecànica, geodèsia, astronomia, cristal · lografia, matemàtiques, mineralogia, botànica, zoologia, física o topografia.

La majoria dels exemplars són únics i més del 60% estan digitalitzats a text complet i accessibles des del catàleg Cisne i des de les Biblioteques Digitals de Google o Hathi Trust .

Entre els fons recollits destaquen algunes obres com: Libros del saber de Astronomía del Rey Alfonso X de Castilla , anotats i compilats per  Manuel Rico y Sinobas (Madrid, 1863-1867, BH FOA 7652-7656, primer estudi sistemàtic del famós còdex medieval BH MSS 156.I el Le jardin des plantes, description et moeurs des mammiféres de la mènagerie et du Museum d’Histoire Naturelle de Pierre Boitard (París, 1842, BH FOA 7632, amb il · lustracions acolorides d’ocells i animals.

Aquesta col.lecció ha estat objecte d’una exposició virtual  “Libros preciosos de Matematicas”, realitzada per Amador Carvajal.

Font:

Libros científicos del siglo XIX – Folio Complutense

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s