Els inicis del pensament del “Benestar Animal” a l’Anglaterra dels anys 60

Hi ha una llarga història en la preocupació a Gran Bretanya sobre el tracte i el benestar animal. Però aquest interès no sempre ha estat vist de la mateixa manera. Fins a la dècada de 1960, les preocupacions animalistes es van expressar principalment en termes de crueltat o patiment, la qual cosa va ser debatuda en diversos actes al Parlament Britànic. Durant el període 1964-1971, enmig de debats públics sobre l’agricultura intensiva, es va plantejar un nou discurs sobre el benestar dels animals.

La clau de volta la dona l’aparició del llibre de Ruth Harrisón: [Animal Machines: The New Factory Farming Industry / Ruth Harrison.- Vincent Stuart publisher.- 1964.-ISBN-10: 0722400357] que provocarà una revisió sobre la necessitat de contemplar mesures de benestar animal, especialment en les granges que els produeixen com a consum alimentari.  Es crea una comissió per estudiar el tema i que afavoreix la redacció del conegut com informe Brambell el 1965: [Report of the Technical Committee to Enquire into the Welfare of Animals kept under Intensive Livestock Husbandry Systems.- Chairman: Professor F. W. Rogers Brambell, F.R.S..- Presented to Parliament by the Secretary of State for Scotland and the Minister of Agriculture, Fisheries and Food by Command of Her Majesty December, 1965].

Amb aquest article s’analitza el nou significat de “benestar animal”, la manera en com es va establir com a terme, el seu concepte i càrrega semàntica. Així mateix es pot delimitar els objectius de la regulació governamental i examinar la nova política i pràctiques agrícoles , que tindran una influència directa en l’actual manera de veure la protecció dels animals i els nous intents per repensar la naturalesa del sofriment dels animals en la filosofia contemporània.

 

From cruelty to welfare: the emergence of farm animal welfare in Britain, 1964–71./ Abigail Woods.- Endeavour, Volume 36, Issue 1, March 2012, Pages 14-22, ISSN 0160-9327, 10.1016/j.endeavour.2011.10.003.

Accés restringit als usuaris de la UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV i UVIC

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s